Slapukų politika | mano.bank

Slapukų politika

Mes rūpinamės Jūsų duomenų saugumu. Vertiname Jūsų pasitikėjimą mumis ir esame įsipareigoję saugoti bei atsakingai tvarkyti Jūsų asmens duomenis. Šiame dokumente pateikiame informaciją, kaip tvarkome asmens duomenis naudodami slapukus.

Kas yra slapukas?

Slapukas – tai nedidelis informacijos failas, atsiųstas į Jūsų kompiuterį ar kitą įrenginį (pavyzdžiui, mobilųjį telefoną) Jums besilankant atitinkamoje interneto svetainėje, ir išsaugomas Jūsų naršyklėje. Slapukas yra atsiunčiamas į Jūsų kompiuterį ar kitą įrenginį tam, kad išsaugotų duomenis, o bendrovė, atsakinga už šio slapuko diegimą, galėtų juos atkurti ir atnaujinti.

Ar visi slapukai atlieka tą pačią funkciją?

Ne, yra skirtingų tipų slapukai ir skirtingi jų panaudojimo būdai. Slapukus galima suskirstyti į kategorijas pagal jų paskirtį, saugojimo laiką ir jų vietą svetainėje.

Būtini slapukai

Kad svetainę būtų lengviau naudoti, būtinais slapukais aktyvinamos pagrindinės funkcijos, pavyzdžiui, naršymo puslapiuose ir prieigos prie svetainės apsaugotų sričių. Be šių slapukų svetainė neveiks tinkamai.

Pavadinimas Teikėjas Paskirtis Galiojimo pabaiga Tipas
gtm_list manopaskola.lt Šis slapukas atlieka konteinerio, iš kurio duomenys perduodami Google Tag Manager, funkciją. Nuolatos HTML
maxtf manopaskola.lt Slapukas renka informaciją apie vartotojų elgseną svetainėje ir yra naudojamas siekiant išsaugoti statistinę informaciją Maxtraffic platformai. 1 d. HTTP
maxtp manopaskola.lt Šis slapukas perduoda lankytojo aplankytus puslapius Maxtraffic platformai. 999 d. HTTP
maxtu manopaskola.lt Šis slapukas naudojamas siekiant atpažinti asmenį Maxtraffic platformai. 999 d. HTTP
maxtv manopaskola.lt Šis slapukas perduoda lankytojo apsilankymo laiką Maxtraffic platformai. 1 d. HTTP
referrer manopaskola.lt Svetainės paieškos kokybę užtikrinantis sausainukas. 30 d. HTML
PHPSESSID manopaskola.lt Preserves user session state across page requests. Sesija HTTP

Statistiką renkantys slapukai

Naudodami statistikos slapukus, kurie renka anoniminę informacija ir teikia jos ataskaitas, svetainės savininkai gali sužinoti, kaip lankytojai sąveikauja su svetaine.

Pavadinimas Teikėjas Paskirtis Galiojimo pabaiga Tipas
tr facebook.com Facebook slapukas skirtas sekti pardavimų informaciją Sesija Pixel
collect google-analytics.com Google Analytics slapukas skirtas siųsti informaciją apie vartotojo įrenginį ir elgseną. Sesija Pixel
_ga [x2] manopaskola.lt Registruoja unikalų vartotojo Id pagal kurį indentifikuojama vartotojo elgsena svetainėje. 2 m. HTTP
_gat [x2] manopaskola.lt Google Analytics slapukas, naudojamas padidinti siunčiamų vartotojų užklausų greitį. 1 d. HTTP
_gid [x2] manopaskola.lt Šis slapukas naudojamas siekiant atpažinti Asmenį. 1 d. HTTP
returningVisitor manopaskola.lt Indetifikuoja į svetainę grįžtancius vartotojus ir perduoda informaciją Facebook reklamos platformai. 1 m. HTTP
MP_utm_source manopaskola.lt Pasitelkiant šiuos našumo slapukus, renkama anoniminė informacija apie tai, kuriuose puslapiuose vartotojas lankėsi. 30 d. HTML
MP_utm_medium manopaskola.lt Pasitelkiant šiuos našumo slapukus, renkama anoniminė informacija apie tai, kuriuose puslapiuose vartotojas lankėsi. 30 d. HTML
MP_utm_campaign manopaskola.lt Pasitelkiant šiuos našumo slapukus, renkama anoniminė informacija apie tai, kuriuose puslapiuose vartotojas lankėsi. 30 d. HTML

Rinkodara

Rinkodaros slapukai naudojami lankytojams sekti daugelyje svetainių Tuo siekiama rodyti atskiram naudotojui pritaikytus ir jį dominančius skelbimus – tokie skelbimai vertingesni leidėjams ir trečiųjų šalių reklamuotojams.

Pavadinimas Teikėjas Paskirtis Galiojimo pabaiga Tipas
fr facebook.com Facebook slapukas skirtas tiesioginės rinkodaros tikslams. 3 mėn. HTTP
ads/ga-audiences google.com Google Adwords slapukas skirtas pasiekti svetainėje apsilankiusį vartotoja ir pagal jo elgseną pritaikyti reklaminius pasiūlymus. Sesija Pixel
pcs/activeview googlesyndication.com Google slapukas skirtas reklamos produktams. Sesija Pixel
serve/log/view serve.mxapis.com Šis slapukas perduoda informaciją Maxtraffic platformai apie sutikimą gauti aktyvius pranešimus naršyklėje. Sesija Pixel

Kaip pakeisti slapukų nustatymus?

Pasirinkti priimamus slapukus ar atsisakyti tam tikrų slapukų galite bet kada pakeitę savo naršyklės nustatymus.

Jeigu norite, kad Jūsų kompiuteryje ar kitame įrenginyje nebūtų išsaugomi slapukai, galite savo naršyklės nustatymuose pasirinkti gauti pranešimą prieš įrašant bet kokį slapuką. Taip pat galite nustatyti, kad naršyklė iš karto atmestų visus arba kai kuriuos slapukus. Taip pat galite pašalinti slapukus, kurie jau buvo išsaugoti Jūsų kompiuteryje ar kitame įrenginyje. Atkreipkite dėmesį, kad tokiu atveju turėsite atskirai pasirinkti nustatymus kiekvienai naudojamai naršyklei bei įrenginiui.

Kiekviena naršyklė turi skirtingą nustatymų pritaikymo metodą. Jeigu reikia, pasinaudokite savo naršyklės žinyno funkcija, kad tinkamai pasirinktumėte nustatymus.

Kokias teises Jūs turite?

Jūs turite teisę:

  • gauti iš „Mano Bankas“, AB, informaciją apie tvarkomus Jūsų asmens duomenis;
  • reikalauti, kad neteisingi, neišsamūs ir netikslūs Jūsų asmens duomenys būtų ištaisyti; - reikalauti, kad Jūsų asmens duomenys nebebūtų toliau tvarkomi tiesioginės rinkodaros tikslais.

Kaip „Mano Bankas“, AB, užtikrina Jūsų asmens duomenų saugumą?

Slapukų surinkti Jūsų asmens duomenys tvarkomi vadovaujantis Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo, Lietuvos Respublikos elektroninių ryšių įstatymo bei kitų asmens duomenų apsaugą reglamentuojančių teisės aktų nuostatomis. Vadovaudamiesi teisės aktų reikalavimais mes taikome saugumo priemones, kurios užkirstų kelią neteisėtam Jūsų asmens duomenų atskleidimui bei neteisėtam jų panaudojimui.

Kilo klausimų ar neaiškumų dėl mūsų naudojamų slapukų? Paskambinkite mums telefonu +370 5 240 9383 arba +370 615 53694, parašykite laišką el. paštu info@manobankas.lt arba užsukite į AB „Mano Bankas“ klientų aptarnavimo centrą, S. Moniuškos g. 27 Vilnius.

Jūsų patogumui ir geresnei patirčiai svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę SUTINKU arba tęsdami naršymą, Jūs sutinkate, kad slapukai būtų įrašomi. Daugiau informacijos apie slapukus.